Universität Wien

330058 SE Seminar on Nutritional Sciences (2022S)

Continuous assessment of course work

Summary

Registration/Deregistration

Note: The time of your registration within the registration period has no effect on the allocation of places (no first come, first served).
Registration information is available for each group.

Groups

Group 1

Anwesenheitspflicht an allen Unterrichtseinheiten (inkl. Vorbesprechung).
Eine ABMELDUNG ist Im Falle einer VERHINDERUNG an der Teilnahme innerhalb der Abmeldefrist ERFORDERLICH.
Abmeldungen außerhalb der angegebenen Frist können nur mit Nachweis eines triftigen Grundes (z.B. Erkrankung) und mit Zustimmung der Lehrveranstaltungsleitung erfolgen.

max. 25 participants
Language: German
LMS: Moodle

Lecturers

Classes (iCal) - next class is marked with N

  • Tuesday 01.03. 14:00 - 14:45 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II (Kickoff Class)
  • Tuesday 08.03. 15:00 - 16:30 UZA2 Hörsaal 8 (Raum 2Z206) 2.OG
  • Tuesday 29.03. 14:00 - 15:30 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Tuesday 05.04. 14:00 - 15:30 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Tuesday 26.04. 14:00 - 15:30 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Tuesday 03.05. 14:00 - 15:30 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Tuesday 10.05. 14:00 - 15:30 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Tuesday 17.05. 14:00 - 15:30 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Tuesday 24.05. 14:00 - 15:30 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Tuesday 31.05. 14:00 - 15:30 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Tuesday 14.06. 14:00 - 15:30 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Tuesday 21.06. 14:00 - 15:30 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Tuesday 28.06. 14:00 - 15:30 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II

Aims, contents and method of the course

Aims:
Students can deal with research topics.

Content:
Presentations and discussions on current topics of nutritional physiology.

Methods:
work independently on a special topic / write a handout / oral presentation/discussion

The seminar is held in classroom, if required via BigBlueButton.

Minimum requirements and assessment criteria

pass mark beeing 60%
91,0 <= P <= 100 very good (1)
81 <= P < 91 Good (2)
71 <= P < 81 satisfactory (3)
60,0 <= P < 71 still satisfactory(4)
0 <= P < 60 unsatisfactory (5)

Reading list

see moodle

Group 2

Anwesenheitspflicht an allen Unterrichtseinheiten (inkl. Vorbesprechung).
Eine ABMELDUNG ist Im Falle einer VERHINDERUNG an der Teilnahme innerhalb der Abmeldefrist ERFORDERLICH.
Abmeldungen außerhalb der angegebenen Frist können nur mit Nachweis eines triftigen Grundes (z.B. Erkrankung) und mit Zustimmung der Lehrveranstaltungsleitung erfolgen.

max. 25 participants
Language: German
LMS: Moodle

Lecturers

Classes (iCal) - next class is marked with N

  • Tuesday 01.03. 14:00 - 14:45 Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II (Kickoff Class)
  • Tuesday 08.03. 15:00 - 16:30 UZA2 Hörsaal 8 (Raum 2Z206) 2.OG
  • Tuesday 29.03. 14:00 - 15:30 Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Tuesday 05.04. 14:00 - 15:30 Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Tuesday 26.04. 14:00 - 15:30 Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Tuesday 03.05. 14:00 - 15:30 Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Tuesday 10.05. 14:00 - 15:30 Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Tuesday 17.05. 14:00 - 15:30 Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Tuesday 24.05. 14:00 - 15:30 Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Tuesday 31.05. 14:00 - 15:30 Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Tuesday 14.06. 14:00 - 15:30 Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Tuesday 21.06. 14:00 - 15:30 Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Tuesday 28.06. 14:00 - 15:30 Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II

Aims, contents and method of the course

Aims:
Students can deal with research topics.

Content:
Presentations and discussion on current topics of nutritional physiology.

Methods:
work independently on a special topic / write a handout / oral presentation/discussion

The seminar is held in classroom, if required via BigBlueButton.

Minimum requirements and assessment criteria

pass mark beeing 60%91,0 <= P <= 100 very good (1)81 <= P < 91 Good (2)71 <= P < 81 satisfactory (3)60,0 <= P < 71 still satisfactory(4)0 <= P < 60 unsatisfactory (5)

Reading list

see moodle

Group 3

Anwesenheitspflicht an allen Unterrichtseinheiten (inkl. Vorbesprechung).
Eine ABMELDUNG ist Im Falle einer VERHINDERUNG an der Teilnahme innerhalb der Abmeldefrist ERFORDERLICH.
Abmeldungen außerhalb der angegebenen Frist können nur mit Nachweis eines triftigen Grundes (z.B. Erkrankung) und mit Zustimmung der Lehrveranstaltungsleitung erfolgen.

max. 25 participants
Language: German
LMS: Moodle

Lecturers

Classes (iCal) - next class is marked with N

  • Tuesday 01.03. 15:45 - 16:30 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II (Kickoff Class)
  • Tuesday 08.03. 15:00 - 16:30 UZA2 Hörsaal 8 (Raum 2Z206) 2.OG
  • Tuesday 29.03. 15:45 - 17:15 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Tuesday 05.04. 15:45 - 17:15 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Tuesday 26.04. 15:45 - 17:15 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Tuesday 03.05. 15:45 - 17:15 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Tuesday 10.05. 15:45 - 17:15 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Tuesday 17.05. 15:45 - 17:15 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Tuesday 24.05. 15:45 - 17:15 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Tuesday 31.05. 15:45 - 17:15 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Tuesday 14.06. 15:45 - 17:15 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Tuesday 21.06. 15:45 - 17:15 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Tuesday 28.06. 15:45 - 17:15 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II

Aims, contents and method of the course

Aims:
Students can deal with research topics.

Content:
Presentations and discussions on current topics of nutritional physiology.

Methods:
work independently on a special topic / write a handout / oral presentation/discussion

The seminar is held in classroom, if required online via BigBlueButton.

Minimum requirements and assessment criteria

pass mark beeing 60%91,0 <= P <= 100 very good (1)81 <= P < 91 Good (2)71 <= P < 81 satisfactory (3)60,0 <= P < 71 still satisfactory(4)0 <= P < 60 unsatisfactory (5)

Reading list

see Moodle platform

Group 4

Anwesenheitspflicht an allen Unterrichtseinheiten (inkl. Vorbesprechung).
Eine ABMELDUNG ist Im Falle einer VERHINDERUNG an der Teilnahme innerhalb der Abmeldefrist ERFORDERLICH.
Abmeldungen außerhalb der angegebenen Frist können nur mit Nachweis eines triftigen Grundes (z.B. Erkrankung) und mit Zustimmung der Lehrveranstaltungsleitung erfolgen.

max. 25 participants
Language: German
LMS: Moodle

Lecturers

Classes (iCal) - next class is marked with N

  • Tuesday 01.03. 15:00 - 15:45 Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II (Kickoff Class)
  • Tuesday 08.03. 15:00 - 16:30 UZA2 Hörsaal 8 (Raum 2Z206) 2.OG
  • Tuesday 29.03. 15:45 - 17:15 Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Tuesday 05.04. 15:45 - 17:15 Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Tuesday 26.04. 15:45 - 17:15 Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Tuesday 03.05. 15:45 - 17:15 Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Tuesday 10.05. 15:45 - 17:15 Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Tuesday 17.05. 15:45 - 17:15 Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Tuesday 24.05. 15:45 - 17:15 Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Tuesday 31.05. 15:45 - 17:15 Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Tuesday 14.06. 15:45 - 17:15 Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Tuesday 21.06. 15:45 - 17:15 Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Tuesday 28.06. 15:45 - 17:15 Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II

Aims, contents and method of the course

Aims:
Students can deal with research topics.

Content:
Presentations and discussion on current topics of nutritional physiology.

Methods:
work independently on a special topic / write a handout / oral presentation/discussion

The seminar is held in classroom, if required via BigBlueButton.

Minimum requirements and assessment criteria

pass mark beeing 60%91,0 <= P <= 100 very good (1)81 <= P < 91 Good (2)71 <= P < 81 satisfactory (3)60,0 <= P < 71 still satisfactory(4)0 <= P < 60 unsatisfactory (5)

Reading list

see moodle

Information

Assessment and permitted materials

oral presentation (50%), handout (10%), discussion (20); active participation (20%)

Examination topics

presentation, handout, discussion and active participation

Association in the course directory

Last modified: Fr 01.04.2022 09:09