Universität Wien

330058 SE Seminar on Nutritional Sciences (2024S)

Continuous assessment of course work
ON-SITE

Summary

Registration/Deregistration

Note: The time of your registration within the registration period has no effect on the allocation of places (no first come, first served).
Registration information is available for each group.

Groups

Group 1

Anwesenheitspflicht an allen Unterrichtseinheiten (inkl. Vorbesprechung).
Eine ABMELDUNG ist Im Falle einer VERHINDERUNG an der Teilnahme innerhalb der Abmeldefrist ERFORDERLICH.
Abmeldungen außerhalb der angegebenen Frist können nur mit Nachweis eines triftigen Grundes (z.B. Erkrankung) und mit Zustimmung der Lehrveranstaltungsleitung erfolgen.

max. 20 participants
Language: German
LMS: Moodle

Lecturers

Classes (iCal) - next class is marked with N

Tuesday 05.03. 13:30 - 14:00 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II (Kickoff Class)
Tuesday 05.03. 15:00 - 16:30 UZA2 Hörsaal 8 (Raum 2Z206) 2.OG
Tuesday 09.04. 11:30 - 13:00 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
Tuesday 16.04. 11:30 - 13:00 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
Tuesday 23.04. 11:30 - 13:00 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
Tuesday 30.04. 11:30 - 13:00 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
Tuesday 14.05. 11:30 - 13:00 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
Tuesday 21.05. 11:30 - 13:00 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
Tuesday 28.05. 11:30 - 13:00 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
Tuesday 04.06. 11:30 - 13:00 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
Tuesday 11.06. 11:30 - 13:00 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
Tuesday 18.06. 11:30 - 13:00 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
Tuesday 25.06. 11:30 - 13:00 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II

Aims, contents and method of the course

Aims:
Students can deal with research topics.

Content:
Presentations and discussions on current topics of nutritional physiology.

Methods:
work independently on a special topic / write a handout / oral presentation/discussion

Assessment and permitted materials

oral presentation (max. 15 points), handout (max. 5 points), discussion (max. 5 points); active participation (max. 5 points)

Minimum requirements and assessment criteria

27-30 points - very good (1)
23-26 points - good (2)
19-22 points - satisfactoryv(3)
15-18 points - still satisfactory (4)
0-14 points - unsatisfactory (5)

Examination topics

presentation, handout, discussion and active participation

Group 2

Anwesenheitspflicht an allen Unterrichtseinheiten (inkl. Vorbesprechung).
Eine ABMELDUNG ist Im Falle einer VERHINDERUNG an der Teilnahme innerhalb der Abmeldefrist ERFORDERLICH.
Abmeldungen außerhalb der angegebenen Frist können nur mit Nachweis eines triftigen Grundes (z.B. Erkrankung) und mit Zustimmung der Lehrveranstaltungsleitung erfolgen.

max. 20 participants
Language: German
LMS: Moodle

Lecturers

Classes (iCal) - next class is marked with N

Tuesday 05.03. 14:15 - 14:45 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II (Kickoff Class)
Tuesday 05.03. 15:00 - 16:30 UZA2 Hörsaal 8 (Raum 2Z206) 2.OG
Tuesday 09.04. 13:15 - 14:45 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
Tuesday 16.04. 13:15 - 14:45 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
Tuesday 23.04. 13:15 - 14:45 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
Tuesday 30.04. 13:15 - 14:45 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
Tuesday 14.05. 13:15 - 14:45 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
Tuesday 21.05. 13:15 - 14:45 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
Tuesday 28.05. 13:15 - 14:45 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
Tuesday 04.06. 13:15 - 14:45 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
Tuesday 11.06. 13:15 - 14:45 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
Tuesday 18.06. 13:15 - 14:45 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
Tuesday 25.06. 13:15 - 14:45 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II

Aims, contents and method of the course

Aims:
Students can deal with research topics.

Content:
Presentations and discussion on current topics of nutritional physiology.

Methods:
work independently on a special topic / write a handout / oral presentation/discussion

Assessment and permitted materials

oral presentation (15 Pkt), handout (5 Pkt), discussion (5 Pkt); active participation (5 Pkt)

Minimum requirements and assessment criteria

27-30 Punkte - very goog (1)
23-26 Punkte - good (2)
19-22 Punkte - satisfied (3)
15-18 Punkte - sufficient (4)
0-14 Punkte - not sufficient (5)

Examination topics

presentation, discussion, handout, discussion and active participation

Group 3

Anwesenheitspflicht an allen Unterrichtseinheiten (inkl. Vorbesprechung).
Eine ABMELDUNG ist Im Falle einer VERHINDERUNG an der Teilnahme innerhalb der Abmeldefrist ERFORDERLICH.
Abmeldungen außerhalb der angegebenen Frist können nur mit Nachweis eines triftigen Grundes (z.B. Erkrankung) und mit Zustimmung der Lehrveranstaltungsleitung erfolgen.

max. 20 participants
Language: German
LMS: Moodle

Lecturers

Classes (iCal) - next class is marked with N

Tuesday 05.03. 14:15 - 14:45 Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
Tuesday 05.03. 15:00 - 16:30 UZA2 Hörsaal 8 (Raum 2Z206) 2.OG
Tuesday 09.04. 15:00 - 16:30 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
Tuesday 16.04. 15:00 - 16:30 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
Tuesday 23.04. 15:00 - 16:30 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
Tuesday 30.04. 15:00 - 16:30 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
Tuesday 14.05. 15:00 - 16:30 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
Tuesday 21.05. 15:00 - 16:30 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
Tuesday 28.05. 15:00 - 16:30 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
Tuesday 04.06. 15:00 - 16:30 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
Tuesday 11.06. 15:00 - 16:30 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
Tuesday 18.06. 15:00 - 16:30 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
Tuesday 25.06. 15:00 - 16:30 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II

Aims, contents and method of the course

Aims:
Students can deal with research topics.

Content:
Presentations and discussions on current topics of nutritional physiology.

Methods:
work independently on a special topic / write a handout / oral presentation/discussion

Assessment and permitted materials

oral presentation (15 Pkt), handout (5 Pkt), discussion (5 Pkt); active participation (5 Pkt)

Minimum requirements and assessment criteria

27-30 Punkte - very goog (1)
23-26 Punkte - good (2)
19-22 Punkte - satisfied (3)
15-18 Punkte - sufficient (4)
0-14 Punkte - not sufficient (5)

Examination topics

presentation, handout, discussion and active participation

Group 4

Anwesenheitspflicht an allen Unterrichtseinheiten (inkl. Vorbesprechung).
Eine ABMELDUNG ist Im Falle einer VERHINDERUNG an der Teilnahme innerhalb der Abmeldefrist ERFORDERLICH.
Abmeldungen außerhalb der angegebenen Frist können nur mit Nachweis eines triftigen Grundes (z.B. Erkrankung) und mit Zustimmung der Lehrveranstaltungsleitung erfolgen.

max. 20 participants
Language: German
LMS: Moodle

Lecturers

Classes (iCal) - next class is marked with N

Tuesday 05.03. 13:30 - 14:00 Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II (Kickoff Class)
Tuesday 05.03. 15:00 - 16:30 UZA2 Hörsaal 8 (Raum 2Z206) 2.OG
Tuesday 09.04. 16:45 - 20:00 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
Tuesday 23.04. 16:45 - 20:00 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
Tuesday 30.04. 16:45 - 18:15 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
Tuesday 21.05. 16:45 - 18:15 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
Tuesday 28.05. 16:45 - 18:15 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
Tuesday 04.06. 16:45 - 18:15 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
Tuesday 11.06. 16:45 - 18:15 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
Tuesday 18.06. 16:45 - 18:15 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
Tuesday 25.06. 16:45 - 18:15 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II

Information

Reading list

siehe Moodle Plattform

Association in the course directory

Last modified: Mo 08.04.2024 11:27