Universität Wien

330058 SE Seminar on Nutritional Sciences (2025S)

Continuous assessment of course work

Summary

Tu 29.04. 13:15-15:30 UZA2 Hörsaal 4 (Raum 2Z221) 2.OG
2 Hoffmann , Moodle
Tu 29.04. 14:00-15:30 UZA2 Hörsaal 5 (Raum 2Z202) 2.OG
3 Baumann , Moodle
Tu 29.04. 15:45-17:15 UZA2 Hörsaal 4 (Raum 2Z221) 2.OG
4 Cordova , Moodle
Tu 29.04. 15:00-17:15 UZA2 Hörsaal 8 (Raum 2Z206) 2.OG

Registration/Deregistration

Note: The time of your registration within the registration period has no effect on the allocation of places (no first come, first served).
Registration information is available for each group.

Groups

Group 1

Anwesenheitspflicht an allen Unterrichtseinheiten (inkl. Vorbesprechung).
Eine ABMELDUNG ist Im Falle einer VERHINDERUNG an der Teilnahme innerhalb der Abmeldefrist ERFORDERLICH.
Abmeldungen außerhalb der angegebenen Frist können nur mit Nachweis eines triftigen Grundes (z.B. Erkrankung) und mit Zustimmung der Lehrveranstaltungsleitung erfolgen.

max. 22 participants
Language: German
LMS: Moodle

Lecturers

Classes (iCal) - next class is marked with N

  • Tuesday 04.03. 14:00 - 14:30 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II (Kickoff Class)
  • Tuesday 04.03. 15:00 - 16:30 UZA2 Hörsaal 7 (Raum 2Z210) 2.OG (Kickoff Class)
  • Tuesday 01.04. 14:00 - 15:30 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Tuesday 08.04. 14:00 - 15:30 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Tuesday 06.05. 14:00 - 15:30 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Tuesday 13.05. 14:00 - 15:30 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Tuesday 20.05. 14:00 - 15:30 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Tuesday 27.05. 14:00 - 15:30 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Tuesday 03.06. 14:00 - 15:30 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Tuesday 10.06. 14:00 - 15:30 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Tuesday 17.06. 14:00 - 15:30 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Tuesday 24.06. 14:00 - 15:30 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II

Aims, contents and method of the course

Aims:
Students can deal with research topics.

Content:
Presentations and discussions on current topics of nutritional physiology.

Methods:
work independently on a special topic / write a handout / oral presentation/discussion

Assessment and permitted materials

oral presentation (max. 15 points), handout (max. 5 points), discussion (max. 5 points); active participation (max. 5 points)

Minimum requirements and assessment criteria

27-30 points - very good (1)
23-26 points - good (2)
19-22 points - satisfactoryv(3)
15-18 points - still satisfactory (4)
0-14 points - unsatisfactory (5)

Reading list

see Moodle

Group 2

Anwesenheitspflicht an allen Unterrichtseinheiten (inkl. Vorbesprechung).
Eine ABMELDUNG ist Im Falle einer VERHINDERUNG an der Teilnahme innerhalb der Abmeldefrist ERFORDERLICH.
Abmeldungen außerhalb der angegebenen Frist können nur mit Nachweis eines triftigen Grundes (z.B. Erkrankung) und mit Zustimmung der Lehrveranstaltungsleitung erfolgen.

max. 22 participants
Language: German
LMS: Moodle

Lecturers

Classes (iCal) - next class is marked with N

  • Tuesday 04.03. 14:00 - 14:30 Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II (Kickoff Class)
  • Tuesday 04.03. 15:00 - 16:30 UZA2 Hörsaal 7 (Raum 2Z210) 2.OG (Kickoff Class)
  • Tuesday 01.04. 14:00 - 15:30 Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Tuesday 08.04. 14:00 - 15:30 Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Tuesday 06.05. 14:00 - 15:30 Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Tuesday 13.05. 14:00 - 15:30 Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Tuesday 20.05. 14:00 - 15:30 Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Tuesday 27.05. 14:00 - 15:30 Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Tuesday 03.06. 14:00 - 15:30 Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Tuesday 10.06. 14:00 - 15:30 Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Tuesday 17.06. 14:00 - 15:30 Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Tuesday 24.06. 14:00 - 15:30 Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II

Group 3

Anwesenheitspflicht an allen Unterrichtseinheiten (inkl. Vorbesprechung).
Eine ABMELDUNG ist Im Falle einer VERHINDERUNG an der Teilnahme innerhalb der Abmeldefrist ERFORDERLICH.
Abmeldungen außerhalb der angegebenen Frist können nur mit Nachweis eines triftigen Grundes (z.B. Erkrankung) und mit Zustimmung der Lehrveranstaltungsleitung erfolgen.

max. 22 participants
Language: German
LMS: Moodle

Lecturers

Classes (iCal) - next class is marked with N

Anmerkung zum Termin am Dienstag, 08.04.2025: Das Seminar beginnt an diesem Tag um 15:55 Uhr.

  • Tuesday 04.03. 14:30 - 15:00 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II (Kickoff Class)
  • Tuesday 04.03. 15:00 - 16:30 UZA2 Hörsaal 7 (Raum 2Z210) 2.OG (Kickoff Class)
  • Tuesday 01.04. 15:45 - 17:15 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Tuesday 08.04. 15:45 - 17:15 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Tuesday 06.05. 15:45 - 17:15 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Tuesday 13.05. 15:45 - 17:15 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Tuesday 20.05. 15:45 - 17:15 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Tuesday 27.05. 15:45 - 17:15 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Tuesday 03.06. 15:45 - 17:15 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Tuesday 10.06. 15:45 - 17:15 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Tuesday 17.06. 15:45 - 17:15 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Tuesday 24.06. 15:45 - 17:15 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II

Aims, contents and method of the course

Aims:
Students can deal with research topics.

Content:
Presentations and discussions on current topics of nutritional physiology.

Methods:
work independently on a special topic / write a handout / oral presentation/discussion

Assessment and permitted materials

oral presentation (15 Pkt), handout (5 Pkt), discussion (5 Pkt); active participation (5 Pkt)

Minimum requirements and assessment criteria

27-30 Punkte - very goog (1)
23-26 Punkte - good (2)
19-22 Punkte - satisfied (3)
15-18 Punkte - sufficient (4)
0-14 Punkte - not sufficient (5)

Reading list

siehe Moodle Plattform

Group 4

Anwesenheitspflicht an allen Unterrichtseinheiten (inkl. Vorbesprechung).
Eine ABMELDUNG ist Im Falle einer VERHINDERUNG an der Teilnahme innerhalb der Abmeldefrist ERFORDERLICH.
Abmeldungen außerhalb der angegebenen Frist können nur mit Nachweis eines triftigen Grundes (z.B. Erkrankung) und mit Zustimmung der Lehrveranstaltungsleitung erfolgen.

max. 22 participants
Language: German
LMS: Moodle

Lecturers

Classes (iCal) - next class is marked with N

  • Tuesday 04.03. 14:30 - 15:00 Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II (Kickoff Class)
  • Tuesday 04.03. 15:00 - 16:30 UZA2 Hörsaal 7 (Raum 2Z210) 2.OG (Kickoff Class)
  • Tuesday 01.04. 15:45 - 17:15 Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Tuesday 08.04. 15:45 - 17:15 Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Tuesday 06.05. 15:45 - 17:15 Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Tuesday 13.05. 15:45 - 17:15 Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Tuesday 20.05. 15:45 - 17:15 Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Tuesday 27.05. 15:45 - 17:15 Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Tuesday 03.06. 15:45 - 17:15 Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Tuesday 10.06. 15:45 - 17:15 Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Tuesday 17.06. 15:45 - 17:15 Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Tuesday 24.06. 15:45 - 17:15 Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II

Information

Examination topics

presentation, handout, discussion and active participation

Association in the course directory

Last modified: Fr 14.03.2025 10:26