Universität Wien

330064 SE Seminar Food Safety (2015S)

Continuous assessment of course work

(Voraussetzung: Zulassung zum Masterstudium und positiver Abschluss der Vorlesung Biofunktionalität von Lebensmitteln.)
Themenvergabe erfolgt bei der Vorbesprechung.
Die Lehrveranstaltung wird in Englischer Sprache abgehalten.

Im Falle einer VERHINDERUNG an der Teilnahme ist eine ABMELDUNG UNBEDINGT ERFORDERLICH, da bei unentschuldigtem Fernbleiben eine negative Bewertung erfolgt.

Abmeldungen außerhalb dieser Frist können nur mit Zustimmung des LV-Leiters erfolgen.

Registration/Deregistration

Note: The time of your registration within the registration period has no effect on the allocation of places (no first come, first served).

Details

max. 30 participants
Language: English

Lecturers

Classes

Vorbesprechung:

MO 9.3.2015 12.30 bis 13 Uhr SE Raum 562, UZAII

LEHRVERANSTALTUNGSTERMINE:

MO 23.3.2015 15:30 bis 18 Uhr SE Raum 560, UZAII

MO 13.4.2015 15:30 bis 18 Uhr SE Raum 560, UZAII

MO 20.4.2015 15:30 bis 18 Uhr SE Raum 560, UZAII

MO 27.4.2015 15:30 bis 18 Uhr SE Raum 560, UZAII

MO 11.5.2015 15:30 bis 18 Uhr SE Raum 560, UZAII

MO 18.5.2015 15:30 bis 18 Uhr SE Raum 560, UZAII

MO 1.6.2015 15:30 bis 18 Uhr SE Raum 560, UZAII

MO 8.6.2015 15:30 bis 18 Uhr SE Raum 560, UZAII

MO 15.6.2015 15:30 bis 18 Uhr SE Raum 560, UZAII


Information

Aims, contents and method of the course

Introduction into the topic, risk perception, risk assessment, risk analysis, national and international food monitoring, health claims, food safety in Europe, responsible institutions, concepts of food safety, HACCP, introduction in methodologies

Assessment and permitted materials

Presentation: 60%, Discussion 40%

Minimum requirements and assessment criteria

Gain knowledge in methods to monitor food safety at national and international level, manifold appraisal of the expression food safety

Examination topics

Built on lectures and following discussions held by the students

Reading list


Association in the course directory

Last modified: Mo 07.09.2020 15:44