330065 VO+SE Aspects of foods with relevance for immunology (2011W)
Probiotika und Nutrigenomics
Continuous assessment of course work
Labels
VORBESPRECHUNG: Mo 10.10.2011, 10-11, SE 2E562Im Falle einer VERHINDERUNG an der Teilnahme ist eine ABMELDUNG innerhalb der Abmeldefrist UNBEDINGT ERFORDERLICH, da bei unentschuldigtem Fernbleiben eine negative Bewertung erfolgt.
Abmeldungen außerhalb dieser Frist können nur mit Zustimmung des LV-Leiters erfolgen.LV für Master- und Diplomstudium: Voraussetzung Zulassung zum Masterstudium, bzw. abgeschlossener 1. Abschnitt des Diplomstudiums
Abmeldungen außerhalb dieser Frist können nur mit Zustimmung des LV-Leiters erfolgen.LV für Master- und Diplomstudium: Voraussetzung Zulassung zum Masterstudium, bzw. abgeschlossener 1. Abschnitt des Diplomstudiums
Registration/Deregistration
Note: The time of your registration within the registration period has no effect on the allocation of places (no first come, first served).
- Registration is open from Mo 12.09.2011 09:00 to We 28.09.2011 12:00
- Deregistration possible until Mo 10.10.2011 20:00
Details
max. 30 participants
Language: German
Lecturers
Classes (iCal) - next class is marked with N
- Monday 10.10. 10:00 - 11:00 Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
- Monday 12.12. 14:00 - 18:30 (Seminarraum 2D509 Ernährungswissenschaften UZA II)
- Tuesday 13.12. 14:00 - 18:30 (Seminarraum 2D509 Ernährungswissenschaften UZA II)
- Wednesday 14.12. 14:00 - 18:30 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
- Thursday 15.12. 14:00 - 18:30 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
- Friday 16.12. 14:00 - 18:30 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
Information
Aims, contents and method of the course
Aspects of foods, probiotics and nutrigenomics with relevance for immunologyModels for a risk assessment of food allergies, the interaction with the gut immune system, consequences of the possibilities to analyze genetic dispositions for nutrition, probiotics, and concepts for directing immune responses will be discussed in the area of novel or functional foods and probiotics.
Assessment and permitted materials
presentation and discussion
Minimum requirements and assessment criteria
deepended understanding for food- nutrition immune interactions
Examination topics
lectures, literature discussion
Reading list
Association in the course directory
Last modified: Sa 02.04.2022 00:27