330065 VO+SE Aspects of foods with relevance for immunology (2017W)
Probiotika und Nutrigenomics
Continuous assessment of course work
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LV für Masterstudium: Voraussetzung Zulassung zum MasterstudiumDie LV dient als Vorbereitung zu den UE zu mikrobiologischen und molekukarbiologischen Fragen der LebensmittelIm Falle einer VERHINDERUNG an der Teilnahme ist eine ABMELDUNG innerhalb der Abmeldefrist UNBEDINGT ERFORDERLICH, da bei Abbruch und unentschuldigtem Fernbleiben eine negative Bewertung erfolgt.
Abmeldungen außerhalb dieser Frist können nur mit Nachweis eines triftigen Grundes (z.B. Erkrankung) erfolgen.
Abmeldungen außerhalb dieser Frist können nur mit Nachweis eines triftigen Grundes (z.B. Erkrankung) erfolgen.
Registration/Deregistration
Note: The time of your registration within the registration period has no effect on the allocation of places (no first come, first served).
- Registration is open from Mo 18.09.2017 08:00 to We 27.09.2017 12:00
- Deregistration possible until Su 01.10.2017 12:00
Details
max. 20 participants
Language: German
Lecturers
Classes (iCal) - next class is marked with N
- Thursday 05.10. 14:15 - 16:00 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
- Wednesday 13.12. 13:15 - 18:15 Friedrich Becke Seminarraum 2C315 3.OG UZA II
- Thursday 14.12. 13:15 - 18:15 Friedrich Becke Seminarraum 2C315 3.OG UZA II
- Friday 15.12. 13:00 - 18:00 Friedrich Becke Seminarraum 2C315 3.OG UZA II
Information
Aims, contents and method of the course
Aspects of foods, probiotics and nutrigenomics with relevance for immunology. Models for a risk assessment of food allergies, the interaction with the gut immune system, consequences of the possibilities to analyze genetic dispositions for nutrition, probiotics, and concepts for directing immune responses will be discussed in the area of novel or functional foods and probiotics.
Assessment and permitted materials
presentation (70 %) and discussion (30 %)
Minimum requirements and assessment criteria
deepended understanding for food- nutrition immune interactions
up from 60 % the course will be evaluated as positive
up from 60 % the course will be evaluated as positive
Examination topics
lectures, literature, discussion
Reading list
will be handed out
Association in the course directory
Last modified: Sa 02.04.2022 00:27