330065 VO+SE Aspects of foods with relevance for immunology and technology (2018W)
Probiotika und Nutrigenomics
Continuous assessment of course work
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EINE TELNAHME AN DER VORBESPRECHUNG IST VERPFLICHTEND:Die LV dient als Vorbereitung zu den UE zu mikrobiologischen und molekukarbiologischen Fragen der LebensmittelIm Falle einer VERHINDERUNG an der Teilnahme ist eine ABMELDUNG innerhalb der Abmeldefrist UNBEDINGT ERFORDERLICH, da bei Abbruch und unentschuldigtem Fernbleiben eine negative Bewertung erfolgt.Abmeldungen außerhalb dieser Frist können nur mit Nachweis eines triftigen Grundes (z.B. Erkrankung) erfolgen.
Registration/Deregistration
Note: The time of your registration within the registration period has no effect on the allocation of places (no first come, first served).
- Registration is open from Mo 17.09.2018 08:00 to We 26.09.2018 15:00
- Deregistration possible until Tu 02.10.2018 15:00
Details
max. 20 participants
Language: German
Lecturers
Classes (iCal) - next class is marked with N
Eine Teilnahme an der Vorbesprechung am 09.10.2018 ist verpflichtend.
Weitere Informationen zu den Lehrveranstaltungseinheiten und Terminen erfolgen im Rahmen der Vorbesprechung
Am 23.11 Vormittags gibt es eine Exkursion zur Fa Boehringer zum Thema Fermentation
- Tuesday 09.10. 13:15 - 14:45 UZA2 Hörsaal 4 (Raum 2Z221) 2.OG (Kickoff Class)
- Tuesday 20.11. 13:00 - 18:30 Friedrich Becke Seminarraum 2C315 3.OG UZA II
- Wednesday 21.11. 13:00 - 18:30 Friedrich Becke Seminarraum 2C315 3.OG UZA II
- Thursday 22.11. 14:00 - 18:15 Friedrich Becke Seminarraum 2C315 3.OG UZA II
- Friday 23.11. 13:00 - 18:30 Friedrich Becke Seminarraum 2C315 3.OG UZA II
Information
Aims, contents and method of the course
Aspects of foods, probiotics and nutrigenomics with relevance for immunology. Models for a risk assessment of food allergies, the interaction with the gut immune system, consequences of the possibilities to analyze genetic dispositions for nutrition, probiotics, and concepts for directing immune responses will be discussed in the area of novel or functional foods and probiotics.
Assessment and permitted materials
presentation (70 %) and discussion (30 %)
Minimum requirements and assessment criteria
deepended understanding for food- nutrition immune interactions
up from 60 % the course will be evaluated as positive
up from 60 % the course will be evaluated as positive
Examination topics
lectures, literature, discussion
Reading list
will be distributed
Association in the course directory
Last modified: Sa 02.04.2022 00:27