Universität Wien

330070 SE Seminar in Public Health Nutrition-EU Basics (2011S)

Continuous assessment of course work

Lehrveranstaltung für Master- und Diplomstudium
(Voraussetzung: Zulassung zum Masterstudium oder Diplomstudium mit abgeschlossenem 1. Abschnitt)

Voraussetzung für Masterstudierende:
positiver Abschluss der Vorlesung: Health Monitoring in Europa, Fallstudien

Im Falle einer VERHINDERUNG an der Teilnahme ist eine ABMELDUNG BIS 20.3.2011 UNBEDINGT ERFORDERLICH, da bei unentschuldigtem Fernbleiben eine negative Bewertung erfolgt.
Abmeldungen außerhalb dieser Frist können nur mit Zustimmung des LV-Leiters erfolgen.

Vorbesprechung: Donnerstag 3. März Uhrzeit: 10:00-11:00

Erstmals am: Donnerstag 17. März 10:00-12:00

Registration/Deregistration

Note: The time of your registration within the registration period has no effect on the allocation of places (no first come, first served).

Details

max. 25 participants
Language: German

Lecturers

Classes (iCal) - next class is marked with N

  • Thursday 03.03. 10:00 - 11:00 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Thursday 17.03. 10:00 - 12:00 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Thursday 24.03. 10:00 - 12:00 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Thursday 31.03. 10:00 - 12:00 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Thursday 07.04. 10:00 - 12:00 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Thursday 14.04. 10:00 - 12:00 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Thursday 05.05. 10:00 - 12:00 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Thursday 12.05. 10:00 - 12:00 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Thursday 19.05. 10:00 - 12:00 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Thursday 26.05. 10:00 - 12:00 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Thursday 09.06. 10:00 - 12:00 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Thursday 16.06. 10:00 - 12:00 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II

Information

Aims, contents and method of the course

Monitoring and actions in the field of public health nutrition in Europe:
school meals, overweight and obesity, social inequalities, food based dietary guidelines, food labelling, out of home consumption, food fortification, action plans, WHO millennium development goals, physical activity monitoring, cancer prevention, structures and funds of the European Commission

Assessment and permitted materials

Evaluation of the presentation, discussion, and term paper

Minimum requirements and assessment criteria

To improve skills in the field of scientific working; to prepare autonomously a topic related to the corresponding lectures

Examination topics

Seminar

Reading list


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Last modified: Sa 02.04.2022 00:27