Universität Wien

330070 SE Seminar in Public Health Nutrition-EU Basics (2014S)

Continuous assessment of course work

Lehrveranstaltung für Masterstudium

Voraussetzung für Masterstudierende:
positiver Abschluss der Vorlesung: Health Monitoring in Europa, Fallstudien

Die endgültigen LV-Termine werden in Rücksprache mit den Studierenden im Rahmen der VB fixiert (Einzeltermine können bei Überschneidungen noch abgeändert werden).

geplante LEHRVERANSTALTUNGS-TERMINE

VB (verpflichtende Teilnahme): Mi 30.04.2014 10:00-12:00 Uhr (SE Raum 560, UZAII)

Do 05.06.2014 09:00-15:00 Uhr (SE Raum 560, UZAII)

Fr 06.06.2014 11:00-19:30 Uhr (SE Raum 546, UZAII)

Im Falle einer VERHINDERUNG an der Teilnahme ist eine ABMELDUNG INNERHALB DER ABMELDEFRIST UNBEDINGT ERFORDERLICH, da bei unentschuldigtem Fernbleiben eine negative Bewertung erfolgt.
Abmeldungen außerhalb dieser Frist können nur mit Zustimmung des LV-Leiters erfolgen.

Registration/Deregistration

Note: The time of your registration within the registration period has no effect on the allocation of places (no first come, first served).

Details

max. 25 participants
Language: German

Lecturers

Classes

Currently no class schedule is known.

Information

Aims, contents and method of the course

Monitoring and actions in the field of public health nutrition with focus on health policies in the EU: Overweight and obesity, social inequalities, food based dietary guidelines, food labeling, food fortification, action plans, WHO millennium development goals, health impact assessment, physical activity monitoring, cancer prevention, tobacco consume prevention, structures and funds of the European Commission.

Assessment and permitted materials

Evaluation of the presentation, discussion, and term paper

Minimum requirements and assessment criteria

To improve skills in the field of scientific working; to prepare autonomously a topic related to the corresponding lectures

Examination topics

Seminar

Reading list

Literatur
Trübswasser U, Branca F (2008). Nutrition policy is taking shape in Europe. Public Health Nutrition: 12(3), 295-306.
WHO (2010): Interim first report on social determinants of health and the health divide in the WHO European region. WHO regional office for Europe, Copenhagen.

Association in the course directory

Last modified: Mo 07.09.2020 15:44