330070 SE Seminar in Public Health Nutrition-EU Basics (2014S)
Continuous assessment of course work
Labels
Lehrveranstaltung für MasterstudiumVoraussetzung für Masterstudierende:
positiver Abschluss der Vorlesung: Health Monitoring in Europa, FallstudienDie endgültigen LV-Termine werden in Rücksprache mit den Studierenden im Rahmen der VB fixiert (Einzeltermine können bei Überschneidungen noch abgeändert werden).geplante LEHRVERANSTALTUNGS-TERMINEVB (verpflichtende Teilnahme): Mi 30.04.2014 10:00-12:00 Uhr (SE Raum 560, UZAII)Do 05.06.2014 09:00-15:00 Uhr (SE Raum 560, UZAII)Fr 06.06.2014 11:00-19:30 Uhr (SE Raum 546, UZAII)Im Falle einer VERHINDERUNG an der Teilnahme ist eine ABMELDUNG INNERHALB DER ABMELDEFRIST UNBEDINGT ERFORDERLICH, da bei unentschuldigtem Fernbleiben eine negative Bewertung erfolgt.
Abmeldungen außerhalb dieser Frist können nur mit Zustimmung des LV-Leiters erfolgen.
positiver Abschluss der Vorlesung: Health Monitoring in Europa, FallstudienDie endgültigen LV-Termine werden in Rücksprache mit den Studierenden im Rahmen der VB fixiert (Einzeltermine können bei Überschneidungen noch abgeändert werden).geplante LEHRVERANSTALTUNGS-TERMINEVB (verpflichtende Teilnahme): Mi 30.04.2014 10:00-12:00 Uhr (SE Raum 560, UZAII)Do 05.06.2014 09:00-15:00 Uhr (SE Raum 560, UZAII)Fr 06.06.2014 11:00-19:30 Uhr (SE Raum 546, UZAII)Im Falle einer VERHINDERUNG an der Teilnahme ist eine ABMELDUNG INNERHALB DER ABMELDEFRIST UNBEDINGT ERFORDERLICH, da bei unentschuldigtem Fernbleiben eine negative Bewertung erfolgt.
Abmeldungen außerhalb dieser Frist können nur mit Zustimmung des LV-Leiters erfolgen.
Registration/Deregistration
Note: The time of your registration within the registration period has no effect on the allocation of places (no first come, first served).
- Registration is open from Mo 17.02.2014 08:00 to Th 27.02.2014 12:00
- Deregistration possible until We 30.04.2014 12:00
Details
max. 25 participants
Language: German
Lecturers
Classes
Currently no class schedule is known.
Information
Aims, contents and method of the course
Monitoring and actions in the field of public health nutrition with focus on health policies in the EU: Overweight and obesity, social inequalities, food based dietary guidelines, food labeling, food fortification, action plans, WHO millennium development goals, health impact assessment, physical activity monitoring, cancer prevention, tobacco consume prevention, structures and funds of the European Commission.
Assessment and permitted materials
Evaluation of the presentation, discussion, and term paper
Minimum requirements and assessment criteria
To improve skills in the field of scientific working; to prepare autonomously a topic related to the corresponding lectures
Examination topics
Seminar
Reading list
Literatur
Trübswasser U, Branca F (2008). Nutrition policy is taking shape in Europe. Public Health Nutrition: 12(3), 295-306.
WHO (2010): Interim first report on social determinants of health and the health divide in the WHO European region. WHO regional office for Europe, Copenhagen.
Trübswasser U, Branca F (2008). Nutrition policy is taking shape in Europe. Public Health Nutrition: 12(3), 295-306.
WHO (2010): Interim first report on social determinants of health and the health divide in the WHO European region. WHO regional office for Europe, Copenhagen.
Association in the course directory
Last modified: Mo 07.09.2020 15:44