Warning! The directory is not yet complete and will be amended until the beginning of the term.
330070 VO Nutrition Toxicology (2017W)
Labels
LV für Masterstudium: Voraussetzung Zulassung zum Masterstudium
Diese VO ist gemeinsam mit der VO 270010 Grundlagen der Lebensmitteltoxikologie (SPL27) als Pflichtlehrveranstaltung im Modul MN8 und FQ5 des Masterstudiums zu absolvieren.
Diese VO ist gemeinsam mit der VO 270010 Grundlagen der Lebensmitteltoxikologie (SPL27) als Pflichtlehrveranstaltung im Modul MN8 und FQ5 des Masterstudiums zu absolvieren.
Details
Language: German
Examination dates
- Friday 15.12.2017 08:00 - 11:15 UZA2 Hörsaal 4 (Raum 2Z221) 2.OG
- Friday 02.02.2018 11:30 - 13:00 UZA2 Hörsaal 8 (Raum 2Z206) 2.OG
- Wednesday 02.05.2018 15:00 - 16:30 UZA2 Hörsaal 8 (Raum 2Z206) 2.OG
- Tuesday 03.07.2018 13:15 - 14:45 UZA2 Hörsaal 7 (Raum 2Z210) 2.OG
Lecturers
Classes (iCal) - next class is marked with N
- Tuesday 10.10. 08:30 - 11:45 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
- Tuesday 17.10. 08:30 - 11:45 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
- Friday 20.10. 08:30 - 11:45 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
- Tuesday 24.10. 08:30 - 11:45 Friedrich Becke Seminarraum 2C315 3.OG UZA II
Information
Aims, contents and method of the course
Mushroom poisonings; selected toxicological aspects of vitamins, minerals, trace elements; food supplements; alcohol, coffee, tea; selected toxicological aspects of natural food contaminants; case reports.
Assessment and permitted materials
Written exam: multiple choice, positve grading above 60% of the available points
Minimum requirements and assessment criteria
Knowledge of relevant topics of nutritional toxicology
Examination topics
contents of the lecture
Reading list
Moodle
Association in the course directory
Last modified: Sa 02.04.2022 00:27