Universität Wien

330070 VO Nutrition Toxicology (2017W)

LV für Masterstudium: Voraussetzung Zulassung zum Masterstudium
Diese VO ist gemeinsam mit der VO 270010 Grundlagen der Lebensmitteltoxikologie (SPL27) als Pflichtlehrveranstaltung im Modul MN8 und FQ5 des Masterstudiums zu absolvieren.

Details

Language: German

Examination dates

Lecturers

Classes (iCal) - next class is marked with N

Tuesday 10.10. 08:30 - 11:45 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
Tuesday 17.10. 08:30 - 11:45 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
Friday 20.10. 08:30 - 11:45 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
Tuesday 24.10. 08:30 - 11:45 Friedrich Becke Seminarraum 2C315 3.OG UZA II

Information

Aims, contents and method of the course

Mushroom poisonings; selected toxicological aspects of vitamins, minerals, trace elements; food supplements; alcohol, coffee, tea; selected toxicological aspects of natural food contaminants; case reports.

Assessment and permitted materials

Written exam: multiple choice, positve grading above 60% of the available points

Minimum requirements and assessment criteria

Knowledge of relevant topics of nutritional toxicology

Examination topics

contents of the lecture

Reading list

Moodle

Association in the course directory

Last modified: Sa 02.04.2022 00:27