Universität Wien FIND

Due to the COVID-19 pandemic, changes to courses and exams may be necessary at short notice (e.g. cancellation of on-site teaching and conversion to online exams). Register for courses/exams via u:space, find out about the current status on u:find and on the moodle learning platform.

Further information about on-site teaching can be found at https://studieren.univie.ac.at/en/info.

330074 VO Food Packaging and Food Labeling (2020S)

Registration/Deregistration

Details

Language: German

Examination dates

Lecturers

Classes (iCal) - next class is marked with N

Neues Corona-Update VO Lebensmittelkennzeichnung (23.4.2020)
Nächster online Termin Di. 28.4. 11:30 bis 16:30h
Termin 18:30 bis 20:00 h entfällt
Weiterer Termin Mo. 4.5. (verschoben von 30.4.) 11:30 bis 16.30 h

*** NEUES CORONA-UPDATE für Lebensmittelkennzeichnung (Reiselhuber-Schmölzer) *** (1.4.2020.):
Nachdem aufgrund der aktuellen Situation bis mindestens Ende April keine Lehrveranstaltungen mit physischer Präsenz abgehalten werden können, werden die geplanten Termine ab 21.4. mittels online Vorlesung stattfinden.
21.4. 11:30 bis 16:30 h
28.4. 11:30 - 16:30 h und 18:30 - 20:00 h
30.4. 11:30 - 16:30 h
Die Handouts der Präsentationen werde ich vor dem ersten Vorlesungstermin elektronisch zur Verfügung stellen.

Tuesday 21.04. 11:30 - 16:30 UZA2 Hörsaal 7 (Raum 2Z210) 2.OG
Tuesday 28.04. 11:30 - 16:30 UZA2 Hörsaal 7 (Raum 2Z210) 2.OG
Tuesday 28.04. 18:30 - 20:00 UZA2 Hörsaal 7 (Raum 2Z210) 2.OG
Wednesday 29.04. 16:45 - 19:45 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
Thursday 30.04. 11:30 - 16:30 UZA2 Hörsaal 7 (Raum 2Z210) 2.OG
Wednesday 06.05. 16:00 - 19:00 Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
Wednesday 20.05. 16:00 - 19:00 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II

Information

Aims, contents and method of the course

Requirement on packaging
Properties of paper / metal / plastics / glass / biopolymers in packaging
Packaging functions
Ecological aspects of packaging

Assessment and permitted materials

written exam, modulexamination together with Food Labelling

Minimum requirements and assessment criteria

modul examination: maximum of 56 points, 28 points to pass

Examination topics

see Moodle

Reading list

Lebensmittelverpackungen:
Kaßmann M. (2014): Grundlagen der Verpackung. Berlin.
Selke S.E.M. & Culter J.D. (2016): Plastics Packaging. München.
Emblem A. & Emblem M. (2012): Packaging Technology. Oxford.
Lebensmittelkennzeichnung:
http://eur-lex.europa.eu/, http://ris.bka.gv.at/

Association in the course directory

Last modified: Tu 20.10.2020 00:07