Universität Wien

330074 VO Food Packaging and Food Labeling (2023S)

für Studierende im Masterstudium Ernährungswissenschaften

Registration/Deregistration

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Details

Language: German

Examination dates

Lecturers

Classes

LV Termine:

DI 07.03.2023 von 13:15 bis 16:30 Uhr im HS 4, UZA II

MI 08.03.2023 von 16:45 bis 18:15 Uhr im HS 4, UZA II

DI 14.03.2023 von 09:45 bis 13:00 Uhr im HS 4, UZA II

MI 15.03.2023 von 16:45 bis 18:15 Uhr im 2D404, UZA II

DI 28.03.2023 von 11:30 bis 14:45 im HS 6, UZA II

MI 29.03.2023 von 16:45 bis 18:15 Uhr im 2D404, UZA II

DI 18.04.2023 von 13:15 bis 16:30 Uhr HS 4, UZA II

MI 19.04.2023 von 16:45 bis 18:15 Uhr im 2D404, UZA II

DI 25.04.2023 von 09:45 bis 13:00 Uhr im HS 4, UZA II

MI 26.04.2023 von 16:45 bis 18:15 Uhr im HS 6

MI 03.05.2023 von 16:45 bis 18:15 Uhr im HS 6 , UZA II

MI 10.05.2023 von 16:45 bis 18:15 Uhr im HS 6, UZA II

MI 17.05.2023 von 16:45 bis 18:15 Uhr im HS 6, UZA II

MI 24.05.2023 von 16:45 bis 18:15 Uhr im HS 5, UZA II

MI 31.05.2023 von 16:45 bis 18:15 Uhr im HS 4, UZA II


Information

Aims, contents and method of the course

Requirement on packaging
Properties of paper / metal / plastics / glass / biopolymers in packaging
Packaging functions
Ecological aspects of packaging

Assessment and permitted materials

written online exam, modulexamination together with Food Labelling

Minimum requirements and assessment criteria

modul examination: maximum of 56 points, 28 points to pass

Examination topics

see Moodle

Reading list

Lebensmittelverpackungen:
Kaßmann M. (2014): Grundlagen der Verpackung. Berlin.
Selke S.E.M. & Culter J.D. (2016): Plastics Packaging. München.
Emblem A. & Emblem M. (2012): Packaging Technology. Oxford.
Lebensmittelkennzeichnung:
http://eur-lex.europa.eu/, http://ris.bka.gv.at/

Association in the course directory

Last modified: Tu 25.07.2023 16:28