330076 SE Implementation of curriculum specific topics (2021W)
Continuous assessment of course work
Labels
MIXED
PH-WIEN
Die Anwesenheit bei allen Unterrichtseinheiten während des Seminars ist Pflicht.
Im Falle einer VERHINDERUNG an der Teilnahme ist eine ABMELDUNG innerhalb der Abmeldefrist UNBEDINGT ERFORDERLICH.Abmeldungen außerhalb dieser Frist können nur mit Zustimmung des LV-Leiters erfolgenVorlesungen und Übungen aus dem Bereich der Ernährungslehre und Chemie sollten vor der Teilnahme an diesem Seminar bereits absolviert sein.Die vollständige Anwesenheit während des Seminars ist Pflicht, Bei Abwesenheit ist ein positiver Abschluss des Seminars nicht möglich.Im Falle einer VERHINDERUNG an der Teilnahme ist eine ABMELDUNG innerhalb der Abmeldefrist UNBEDINGT ERFORDERLICH, da bei unentschuldigtem Fernbleiben eine negative Bewertung erfolgt.Abmeldungen außerhalb dieser Frist können nur mit Zustimmung des LV-Leiters erfolgen.
Im Falle einer VERHINDERUNG an der Teilnahme ist eine ABMELDUNG innerhalb der Abmeldefrist UNBEDINGT ERFORDERLICH.Abmeldungen außerhalb dieser Frist können nur mit Zustimmung des LV-Leiters erfolgenVorlesungen und Übungen aus dem Bereich der Ernährungslehre und Chemie sollten vor der Teilnahme an diesem Seminar bereits absolviert sein.Die vollständige Anwesenheit während des Seminars ist Pflicht, Bei Abwesenheit ist ein positiver Abschluss des Seminars nicht möglich.Im Falle einer VERHINDERUNG an der Teilnahme ist eine ABMELDUNG innerhalb der Abmeldefrist UNBEDINGT ERFORDERLICH, da bei unentschuldigtem Fernbleiben eine negative Bewertung erfolgt.Abmeldungen außerhalb dieser Frist können nur mit Zustimmung des LV-Leiters erfolgen.
Registration/Deregistration
Note: The time of your registration within the registration period has no effect on the allocation of places (no first come, first served).
- Registration is open from We 15.09.2021 08:00 to We 29.09.2021 12:00
- Deregistration possible until Fr 01.10.2021 12:00
Details
max. 25 participants
Language: German
Lecturers
Classes (iCal) - next class is marked with N
- Thursday 07.10. 08:45 - 11:15 Digital (Kickoff Class)
- Thursday 14.10. 08:45 - 12:15 Digital
- Thursday 21.10. 08:45 - 12:15 Digital
- Thursday 04.11. 08:45 - 12:15 Digital
- Thursday 18.11. 08:45 - 12:15 Digital
- Thursday 02.12. 08:45 - 12:15 Digital
- Thursday 09.12. 08:45 - 12:15 Digital
- Thursday 16.12. 08:45 - 11:15 Digital
Information
Aims, contents and method of the course
Assessment and permitted materials
Partial achievements
Participation in reflections and discussion (5%)
Development and presentation of an instruction (working instruction) 15%
Explaining a content digitally in front of the seminar group; including reflection; 20%
Showing an important relevant action (via self-made-video); 20%
Writing a nutritional biography; 20%
Creation of a competence-oriented annual plan; 15%
Written summary of experiences with basic teaching skills; 5%
Participation in reflections and discussion (5%)
Development and presentation of an instruction (working instruction) 15%
Explaining a content digitally in front of the seminar group; including reflection; 20%
Showing an important relevant action (via self-made-video); 20%
Writing a nutritional biography; 20%
Creation of a competence-oriented annual plan; 15%
Written summary of experiences with basic teaching skills; 5%
Minimum requirements and assessment criteria
Anwesenheit als Grundlage für die Beurteilung;
Genügend 55%- 65%
Befriedigend 66%- 79%
Gut 80%- 94%
Sehr Gut mehr als 95%
Genügend 55%- 65%
Befriedigend 66%- 79%
Gut 80%- 94%
Sehr Gut mehr als 95%
Examination topics
Reading list
Wird in der LV bekannt gegeben
Association in the course directory
Last modified: Fr 12.05.2023 00:46
The students...
... recognize and test basic skills for teachers.
... get to know teaching and learning concepts.
... understand the fundamentals of didactics for nutrition, home economics and consumption and develop a specific understanding of the school subject.
... deal with relevant curricula and distribute contents and skills in annuals plans.
... plan lessons with suitable didactic methods and the Austrian frame of reference for nutrition and consumer education.content
Basic skills of teachers;
Competence-oriented teaching and learning concepts;
Foundations of subject didactics for the learning fields of nutrition, home economics and consumption (including the Austrian frame of reference for nutrition and consumer education);
Basics of how to plan lessons;
Relevant curricula in different types of schools;
Application of didactic methods;method
seminariancommunication
Via Moodle