330089 UE Microbiology Practicals (2017S)
Continuous assessment of course work
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Die VO Mikrobiologie ist inhaltliche Voraussetzung da die Übungen auf deren Kenntnisse aufbauen.
ANWESENHEITSPFLICHT!
Im Falle einer VERHINDERUNG an der Teilnahme ist eine ABMELDUNG innerhalb der Abmeldefrist UNBEDINGT ERFORDERLICH, da bei unentschuldigtem Fernbleiben eine negative Bewertung erfolgt.Abmeldungen außerhalb dieser Frist können nur mit Zustimmung des LV-Leiters erfolgen.
ANWESENHEITSPFLICHT!
Im Falle einer VERHINDERUNG an der Teilnahme ist eine ABMELDUNG innerhalb der Abmeldefrist UNBEDINGT ERFORDERLICH, da bei unentschuldigtem Fernbleiben eine negative Bewertung erfolgt.Abmeldungen außerhalb dieser Frist können nur mit Zustimmung des LV-Leiters erfolgen.
Registration/Deregistration
Note: The time of your registration within the registration period has no effect on the allocation of places (no first come, first served).
- Registration is open from We 15.02.2017 08:00 to Sa 25.02.2017 22:00
- Deregistration possible until Fr 10.03.2017 20:00
Details
max. 30 participants
Language: German
Lecturers
Classes (iCal) - next class is marked with N
Course 1:9-12h
- Thursday 22.06. 11:30 - 14:45 UZA2 Hörsaal 4 (Raum 2Z221) 2.OG
- Monday 03.07. 09:00 - 12:00 Praktikumslabor Ernährungswissenschaften 2F254 2.OG UZA II
- Tuesday 04.07. 09:00 - 12:00 Praktikumslabor Ernährungswissenschaften 2F254 2.OG UZA II
- Wednesday 05.07. 09:00 - 12:00 Praktikumslabor Ernährungswissenschaften 2F254 2.OG UZA II
- Thursday 06.07. 09:00 - 12:00 Praktikumslabor Ernährungswissenschaften 2F254 2.OG UZA II
- Friday 07.07. 09:00 - 12:00 Praktikumslabor Ernährungswissenschaften 2F254 2.OG UZA II
Information
Aims, contents and method of the course
Assessment and permitted materials
Theoretical final exam , including the permanent performance appraisal
Written, open Questions
Written, open Questions
Minimum requirements and assessment criteria
The lecture Hygiene and Microbiology
Points System (total 20 Points)
1-10 p: 5
11-12 p: 4
13-15 p: 3
16-18 p: 2
19-20 p: 1
Points System (total 20 Points)
1-10 p: 5
11-12 p: 4
13-15 p: 3
16-18 p: 2
19-20 p: 1
Examination topics
Combines theory with practical exercises, media-assisted presentation (PowerPoint presentations) ; demonstrations ,
Reading list
Script
Association in the course directory
Last modified: Sa 02.04.2022 00:27
Some common operating hygienic examinations are carried out in this internship namely: Enumeration of bacteria from surfaces; Determination of airborne bacterial count; Sedimentation; Impaction method; Creating a susceptibility testing; Squeeze method; Antibiogram; Non-cultural and indirect cultural methods; Gas chromatography (GC), high pressure liquid chromatography (HPLC); Electrophoresis in the diagnosis; Polymerase Chain Reaction; (PCR); Impedance measurement; Direct Epifluoreszent filter technique (DEFT); Limulus-Test (LAL); Adenosintriphospat- (ATP) measurement; Measurement of the gas change;