330092 UE Practise Nutritional Epidemiology (2013S)
Continuous assessment of course work
Labels
VORBESPRECHUNG
Mo 03.06.2013, 14:00-14:45 Uhr - Ort: SE 560 (UZA 2)LEHRVERANSTALTUNGS-TERMINE
Mo 10.06.2013, 09:00-15:00 Uhr - Ort: SE 560 (UZA 2)
Di 11.06.2013, 09:00-13:30 Uhr - Ort: SE 560 (UZA 2)
Mi 12.06.2013, 09:00-15:00 Uhr - Ort: SE 560 (UZA 2)
Do 13.06.2013, 09:00-15:00 Uhr - Ort: SE 560 (UZA 2)Lehrveranstaltung für Masterstudium: Voraussetzung: Zulassung zum MasterstudiumDie Übungen setzen eine vorherige Teilnahme an der Vorlesung Ernährungsepidemiologie (330072) voraus.Prior to the course students have to visit the lecture Nutritional Epidemiology (330072).Im Falle einer VERHINDERUNG an der Teilnahme ist eine ABMELDUNG innerhalb der Abmeldefrist UNBEDINGT ERFORDERLICH, da bei unentschuldigtem Fernbleiben eine negative Bewertung erfolgt.Abmeldungen außerhalb dieser Frist können nur mit Zustimmung des LV-Leiters erfolgen
Mo 03.06.2013, 14:00-14:45 Uhr - Ort: SE 560 (UZA 2)LEHRVERANSTALTUNGS-TERMINE
Mo 10.06.2013, 09:00-15:00 Uhr - Ort: SE 560 (UZA 2)
Di 11.06.2013, 09:00-13:30 Uhr - Ort: SE 560 (UZA 2)
Mi 12.06.2013, 09:00-15:00 Uhr - Ort: SE 560 (UZA 2)
Do 13.06.2013, 09:00-15:00 Uhr - Ort: SE 560 (UZA 2)Lehrveranstaltung für Masterstudium: Voraussetzung: Zulassung zum MasterstudiumDie Übungen setzen eine vorherige Teilnahme an der Vorlesung Ernährungsepidemiologie (330072) voraus.Prior to the course students have to visit the lecture Nutritional Epidemiology (330072).Im Falle einer VERHINDERUNG an der Teilnahme ist eine ABMELDUNG innerhalb der Abmeldefrist UNBEDINGT ERFORDERLICH, da bei unentschuldigtem Fernbleiben eine negative Bewertung erfolgt.Abmeldungen außerhalb dieser Frist können nur mit Zustimmung des LV-Leiters erfolgen
Registration/Deregistration
Note: The time of your registration within the registration period has no effect on the allocation of places (no first come, first served).
- Registration is open from Fr 15.02.2013 08:00 to Mo 25.02.2013 12:00
- Deregistration possible until Fr 31.05.2013 12:00
Details
max. 35 participants
Language: German
Lecturers
Classes (iCal) - next class is marked with N
- Monday 03.06. 14:00 - 14:45 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
- Monday 10.06. 09:00 - 15:00 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
- Tuesday 11.06. 09:00 - 13:30 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
- Wednesday 12.06. 09:00 - 15:00 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
- Thursday 13.06. 09:00 - 15:00 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
Information
Aims, contents and method of the course
Using recently published studies students will learn to read papers in nutritional epidemiology critically and to discuss study design, results and conclusions. They will be instructed in approaching to given papers from different standpoints and will have to discuss their views orally. They also have to develop a study design for a given hypothesis, thus experiencing use and calculation of epidemiological estimates.
Assessment and permitted materials
Successful participation will be certified and graded after(1) oral presentation and discussion of a recent publication,(2) conclusive and founded answering of test questions,(3) solving epidemiological problems and calculations.
Minimum requirements and assessment criteria
The seminar is dedicated to consolidate the knowledge presented in the lecture "Nutritional Epidemiology" and will enable students to become familiar with understanding and applying epidemiological methods in nutritional science and interpreting the results.
Examination topics
(1) Reading, evaluation, oral presentation (in German or English) and discussion of a recently published study in nutritional epidemiology,(2) establishing a study design for a given nutritional problem, ways of data collection, evaluation and interpretation,(3) answering and discussion of written questions,(4) calculation of examples with epidemiological background.
Reading list
Recent scientific publications in nutritional and epidemiological journals
Association in the course directory
Last modified: Sa 02.04.2022 00:27