Universität Wien

330108 UE Practice in Human Nutrition II (2015S)

Continuous assessment of course work

Die Kurseinteilung erfolgt nach der Platzvergabe im Univis über die Plattform moodle.
An allen Kurstagen inklusive Vorbesprechung und Theorie besteht Anwesenheitspflicht!

Im Falle einer VERHINDERUNG an der Teilnahme ist eine ABMELDUNG innerhalb der Abmeldefrist UNBEDINGT ERFORDERLICH, da bei unentschuldigtem Fernbleiben eine negative Bewertung erfolgt.

Registration/Deregistration

Note: The time of your registration within the registration period has no effect on the allocation of places (no first come, first served).

Details

max. 81 participants
Language: German

Lecturers

Classes

Kursanmeldung über Moodle:
26.02.2015 12.00 Uhr -04.03.2015; 22:00Uhr

VORBESPRECHUNG:
MI 15.4.2015 08:00 bis 09:30 Uhr HS 6, UZAII

Termine der LEHRVERANSTALTUNG:

Kurs 1:

MO 20.4.2015 9 bis 18 Uhr Labor 2F254, UZAII

DI 21.4.2015 9 bis 18 Uhr Labor 2F254, UZAII

MI 22.4.2015 9 bis 18 Uhr Labor 2F254, UZAII

MO 27.4.2015 8 bis 14 Uhr SE Raum 546 und SE Raum 562, UZAII

Kurs 2:

MO 27.4.2015 9 bis 18 Uhr Labor 2F254, UZAII

DI 28.4.2015 9 bis 18 Uhr Labor 2F254, UZAII

MI 29.4.2015 9 bis 18 Uhr Labor 2F254, UZAII

DO 30.4.2015 8 bis 14 Uhr SE Raum 546 und SE Raum 562, UZAII

Kurs 3:

MO 4.5.2015 9 bis 18 Uhr Labor 2F254, UZAII

DI 5.5.2015 9 bis 18 Uhr Labor 2F254, UZAII

MI 6.5.2015 9 bis 18 Uhr Labor 2F254, UZAII

MI 29.4.2015 8 bis 14 Uhr SE Raum 546 und SE Raum 509 UZAII

Abschlussprüfungen:

MI 13.5.2015 11:30 bis 13:00 Uhr HS 6, UZAII

MI 18.5.2015 8 bis 09:30 Uhr HS 6, UZAII

DI 30.6.2015 8 bis 8:45 Uhr im HS 8, UZAI


Information

Aims, contents and method of the course

The course introduces into modern analytical techniques usually used to analyse human blood samples as well as food samples. Students will gain a broad insight into a wide spectrum of analytical methods.

Assessment and permitted materials

The grading consists of work performed in the laboratory (40%), the final examination (multiple choice, open-end questions, chemical arithmetic; 40%), the group work (15%) and the lab journal (5%). To pass the course, an overall performance of at least 60% has to be reached.

Minimum requirements and assessment criteria

Aim of the course is to enable students to perform independently and correctly different analytics of human blood samples and food samples as well as to interprete generated data.

Examination topics

Introduction into laboratory work with focus on photometry, tritration, HPLC, ASE, and calorimetrics.

Reading list


Association in the course directory

Last modified: Mo 07.09.2020 15:45