330108 UE Practice in Human Nutrition II (2015W)
Continuous assessment of course work
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Bitte melden Sie sich zwischen dem 30.09.2015 (09:00 Uhr) und dem 05.10.2015 (09:00 Uhr) über MOODLE zu einem der KURSE an!!!Die Kurseinteilung erfolgt nach der Platzvergabe im Univis über die Plattform moodle.
An allen Kurstagen besteht Anwesenheitspflicht!Im Falle einer VERHINDERUNG an der Teilnahme ist eine ABMELDUNG innerhalb der Abmeldefrist UNBEDINGT ERFORDERLICH, da bei unentschuldigtem Fernbleiben eine negative Bewertung erfolgt.
An allen Kurstagen besteht Anwesenheitspflicht!Im Falle einer VERHINDERUNG an der Teilnahme ist eine ABMELDUNG innerhalb der Abmeldefrist UNBEDINGT ERFORDERLICH, da bei unentschuldigtem Fernbleiben eine negative Bewertung erfolgt.
Registration/Deregistration
Note: The time of your registration within the registration period has no effect on the allocation of places (no first come, first served).
- Registration is open from Mo 14.09.2015 07:00 to Mo 28.09.2015 10:00
- Deregistration possible until Fr 06.11.2015 16:00
Details
max. 120 participants
Language: German
Lecturers
- Verena Hasenegger
- Dieter Genser
- Sonja Kanzler
- Benjamin Missbach
- Ruth Quint
- Petra Rust
- Nazlisadat Seyed Khoei
- Katerina Vrtikapa
Classes
LEHRVERANSTALTUNGSTERMINE:
Vorbesprechung: Mo, 09.11.2015, 11.30-13.00 (HS7, UZA II)Kurs 1:Mo, 16.11.2015, 9.00-18.00 Uhr (Labor 2F254, UZA II)
Di, 17.11.2015, 9.00-18.00 Uhr (Labor 2F254, UZA II)
Mi, 18.11.2015, 9.00-18.00 Uhr (Labor 2F254, UZA II)
Do, 19.11.2015, 8.30-12.30 Uhr (SE509/SE560, UZA II)Kurs 2:
Mo, 23.11.2015, 9.00-18.00 Uhr (Labor 2F254, UZA II)
Di, 24.11.2015, 9.00-18.00 Uhr (Labor 2F254, UZA II)
Mi, 25.11.2015, 9.00-18.00 Uhr (Labor 2F254, UZA II)
Do, 26.11.2015, 8.30-12.30 Uhr (SE546/SE560, UZA II)Kurs 3:
Mo, 30.11.2015, 9.00-18.00 Uhr (Labor 2F254, UZA II)
Di, 01.12.2015, 9.00-18.00 Uhr (Labor 2F254, UZA II)
Mi, 02.12.2015, 9.00-18.00 Uhr (Labor 2F254, UZA II)
Do, 03.12.2015, 8.30-12.30 Uhr (SE546/SE560, UZA II)Kurs 4:
Mo, 07.12.2015, 9.00-18.00 Uhr (Labor 2F254, UZA II)
Mi, 09.12.2015, 9.00-18.00 Uhr (Labor 2F254, UZA II)
Do, 10.12.2015, 9.00-18.00 Uhr (Labor 2F254, UZA II)
Fr, 11.12.2015, 8.30-12.30 Uhr (SE546/SE560, UZA II)Abschlussprüfung:
Do, 17.12.2015, 11.30-12.15 Uhr (HS7, UZA II)
Do, 14.01.2016, 11.30-12.15 Uhr (HS7, UZA II)
Information
Aims, contents and method of the course
The course introduces into modern analytical techniques usually used to analyse human blood samples as well as food samples. Students will gain a broad insight into a wide spectrum of analytical methods.
Assessment and permitted materials
The grading consists of work performed in the laboratory (40%), the final examination (multiple choice, open-end questions, chemical arithmetic; 40%), the group work (15%) and the lab journal (5%). To pass the course, an overall performance of at least 60% has to be reached.
Minimum requirements and assessment criteria
Aim of the course is to enable students to perform independently and correctly different analytics of human blood samples and food samples as well as to interprete generated data.
Examination topics
Introduction into laboratory work with focus on photometry, tritration, HPLC, ASE, and calorimetrics.
Reading list
Association in the course directory
Last modified: Mo 07.09.2020 15:45