Universität Wien FIND

330108 UE Practice in Human Nutrition II (2019W)

Continuous assessment of course work

Summary

1 Hasenegger, Moodle; We 23.10. 12:30-13:30 UZA2 Hörsaal 7 (Raum 2Z210) 2.OG
2 Hasenegger, Moodle; We 23.10. 12:30-13:30 UZA2 Hörsaal 7 (Raum 2Z210) 2.OG
3 Hasenegger, Moodle; We 23.10. 12:30-13:30 UZA2 Hörsaal 7 (Raum 2Z210) 2.OG
4 Hasenegger, Moodle; We 23.10. 12:30-13:30 UZA2 Hörsaal 7 (Raum 2Z210) 2.OG

Registration/Deregistration

Registration information is available for each group.

Groups

Group 1

Es besteht Anwesenheitspflicht an allen Kurstagen inkl. Vorbesprechung!
Eine ABMELDUNG ist Im Falle einer VERHINDERUNG an der Teilnahme innerhalb der Abmeldefrist ERFORDERLICH.
Abmeldungen außerhalb der angegebenen Frist können nur mit Nachweis eines triftigen Grundes (z.B. Erkrankung) und mit Zustimmung der Lehrveranstaltungsleitung erfolgen.

max. 27 participants
Language: German
LMS: Moodle

Registration/Deregistration

  • Registration is open from Mo 16.09.2019 08:00 to Th 26.09.2019 12:00
  • Deregistration possible until Fr 04.10.2019 12:00

Lecturers

Classes (iCal) - next class is marked with N

Vorbesprechung:
MI, 23.10.2019 (12.30-13.30 Uhr - HS 7)

Labor:
DI, 05.11.2019 (09.00-13.00 Uhr – SE 560 und SE 562)
MI, 06.11.2019 (08.45-18.00 Uhr - Labor 2F254)
DO, 07.11.2019 (09.00-18.00 Uhr - Labor 2F254)
FR, 08.11.2019 (09.00-16.00 Uhr - Labor 2F254)

Abschlussprüfung:
MO, 09.12.2019 (09.45-10.30 Uhr - HS 8) oder
MO, 16.12.2019 (13.15-14.00 Uhr - HS 6)

Tuesday 05.11. 09:00 - 13:00 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
Wednesday 06.11. 08:45 - 18:00 Praktikumslabor Ernährungswissenschaften 2F254 2.OG UZA II
Thursday 07.11. 09:00 - 18:00 Praktikumslabor Ernährungswissenschaften 2F254 2.OG UZA II
Friday 08.11. 09:00 - 16:00 Praktikumslabor Ernährungswissenschaften 2F254 2.OG UZA II
Monday 09.12. 09:45 - 10:30 UZA2 Hörsaal 8 (Raum 2Z206) 2.OG
Monday 16.12. 13:15 - 14:00 UZA2 Hörsaal 6 (Raum 2Z227) 2.OG

Minimum requirements and assessment criteria

To pass the course, an overall performance of at least 60% has to be reached.

Group 2

Es besteht Anwesenheitspflicht an allen Kurstagen inkl. Vorbesprechung!
Eine ABMELDUNG ist Im Falle einer VERHINDERUNG an der Teilnahme innerhalb der Abmeldefrist ERFORDERLICH.
Abmeldungen außerhalb der angegebenen Frist können nur mit Nachweis eines triftigen Grundes (z.B. Erkrankung) und mit Zustimmung der Lehrveranstaltungsleitung erfolgen.

max. 27 participants
Language: German
LMS: Moodle

Registration/Deregistration

  • Registration is open from Mo 16.09.2019 08:00 to Th 26.09.2019 12:00
  • Deregistration possible until Fr 04.10.2019 12:00

Lecturers

Classes (iCal) - next class is marked with N

Vorbesprechung:
MI, 23.10.2019 (12.30-13.30 Uhr - HS 7)

Labor:
DI, 12.11.2019 (09.00-13.00 Uhr - SE 560 und SE 562)
MI, 13.11.2019 (08.45-18.00 Uhr - Labor 2F254)
DO, 14.11.2019 (09.00-18.00 Uhr - Labor 2F254)
FR, 15.11.2019 (09.00-16.00 Uhr - Labor 2F254)

Abschlussprüfung:
MO, 09.12.2019 (09.45-10.30 Uhr - HS 8) oder
MO, 16.12.2019 (13.15-14.00 Uhr - HS 6)

Tuesday 12.11. 09:00 - 13:00 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
Wednesday 13.11. 08:45 - 18:00 Praktikumslabor Ernährungswissenschaften 2F254 2.OG UZA II
Thursday 14.11. 09:00 - 18:00 Praktikumslabor Ernährungswissenschaften 2F254 2.OG UZA II
Friday 15.11. 09:00 - 16:00 Praktikumslabor Ernährungswissenschaften 2F254 2.OG UZA II
Monday 09.12. 09:45 - 10:30 UZA2 Hörsaal 8 (Raum 2Z206) 2.OG
Monday 16.12. 13:15 - 14:00 UZA2 Hörsaal 6 (Raum 2Z227) 2.OG

Minimum requirements and assessment criteria

To pass the course, an overall performance of at least 60% has to be reached.

Group 3

Es besteht Anwesenheitspflicht an allen Kurstagen inkl. Vorbesprechung!
Eine ABMELDUNG ist Im Falle einer VERHINDERUNG an der Teilnahme innerhalb der Abmeldefrist ERFORDERLICH.
Abmeldungen außerhalb der angegebenen Frist können nur mit Nachweis eines triftigen Grundes (z.B. Erkrankung) und mit Zustimmung der Lehrveranstaltungsleitung erfolgen.

max. 27 participants
Language: German
LMS: Moodle

Registration/Deregistration

  • Registration is open from Mo 16.09.2019 08:00 to Th 26.09.2019 12:00
  • Deregistration possible until Fr 04.10.2019 12:00

Lecturers

Classes (iCal) - next class is marked with N

Vorbesprechung:
MI, 23.10.2019 (12.30-13.30 Uhr - HS 7)

Labor:
DI, 19.11.2019 (09.00-13.00 Uhr - SE 560 und SE 562)
MI, 20.11.2019 (08.45-18.00 Uhr - Labor 2F254)
DO, 21.11.2019 (09.00-18.00 Uhr - Labor 2F254)
FR, 22.11.2019 (09.00-16.00 Uhr - Labor 2F254)

Abschlussprüfung:
MO, 09.12.2019 (09.45-10.30 Uhr - HS 8) oder
MO, 16.12.2019 (13.15-14.00 Uhr - HS 6)

Tuesday 19.11. 09:00 - 13:00 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
Wednesday 20.11. 08:45 - 18:00 Praktikumslabor Ernährungswissenschaften 2F254 2.OG UZA II
Thursday 21.11. 09:00 - 18:00 Praktikumslabor Ernährungswissenschaften 2F254 2.OG UZA II
Friday 22.11. 09:00 - 16:00 Praktikumslabor Ernährungswissenschaften 2F254 2.OG UZA II
Monday 09.12. 09:45 - 10:30 UZA2 Hörsaal 8 (Raum 2Z206) 2.OG
Monday 16.12. 13:15 - 14:00 UZA2 Hörsaal 6 (Raum 2Z227) 2.OG

Minimum requirements and assessment criteria

To pass the course, an overall performance of at least 60% has to be reached.

Group 4

Es besteht Anwesenheitspflicht an allen Kurstagen inkl. Vorbesprechung!
Eine ABMELDUNG ist Im Falle einer VERHINDERUNG an der Teilnahme innerhalb der Abmeldefrist ERFORDERLICH.
Abmeldungen außerhalb der angegebenen Frist können nur mit Nachweis eines triftigen Grundes (z.B. Erkrankung) und mit Zustimmung der Lehrveranstaltungsleitung erfolgen.

max. 27 participants
Language: German
LMS: Moodle

Registration/Deregistration

  • Registration is open from Mo 16.09.2019 08:00 to Th 26.09.2019 12:00
  • Deregistration possible until Fr 04.10.2019 12:00

Lecturers

Classes (iCal) - next class is marked with N

Vorbesprechung:
MI, 23.10.2019 (12.30-13.30 Uhr - HS 7)

Labor:
DI, 26.11.2019 (09.00-13.00 Uhr - SE 546 und SE 560)
MI, 27.11.2019 (08.45-18.00 Uhr - Labor 2F254)
DO, 28.11.2019 (09.00-18.00 Uhr - Labor 2F254)
FR, 29.11.2019 (09.00-16.00 Uhr - Labor 2F254)

Abschlussprüfung:
MO, 09.12.2019 (09.45-10.30 Uhr - HS 8) oder
MO, 16.12.2019 (13.15-14.00 Uhr - HS 6)

Tuesday 26.11. 09:00 - 13:00 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
Seminarraum 2F546 Ernährungswissenschaften UZA II
Wednesday 27.11. 08:45 - 18:00 Praktikumslabor Ernährungswissenschaften 2F254 2.OG UZA II
Thursday 28.11. 09:00 - 18:00 Praktikumslabor Ernährungswissenschaften 2F254 2.OG UZA II
Friday 29.11. 09:00 - 16:00 Praktikumslabor Ernährungswissenschaften 2F254 2.OG UZA II
Monday 09.12. 09:45 - 10:30 UZA2 Hörsaal 8 (Raum 2Z206) 2.OG
Monday 16.12. 13:15 - 14:00 UZA2 Hörsaal 6 (Raum 2Z227) 2.OG

Minimum requirements and assessment criteria

To pass the course, an overall performance of at least 60% has to be reached.

Information

Aims, contents and method of the course

The course introduces into modern analytical techniques usually used to analyse human blood samples as well as food samples. Students will gain a broad insight into a wide spectrum of analytical methods.
Aim of the course is to enable students to perform independently and correctly different analytics of human blood samples and food samples as well as to interprete generated data.

Assessment and permitted materials

The grading consists of work performed in the laboratory (40%), the final examination (multiple choice, open-end questions, chemical arithmetic; 40%), the group work (15%) and the lab journal (5%).

Examination topics

Introduction into laboratory work with focus on photometry, tritration, HPLC, and calorimetrics

Reading list

siehe e-Learning Plattform

Association in the course directory

Last modified: Fr 13.09.2019 08:48