Universität Wien

330135 UE Practice in Nutrition in Elderling (2020S)

EC Altern und Lebensqualität

Continuous assessment of course work

Für eine Teilnahme und Bewertung der Übung ist eine positiv absolvierte Prüfung zur Vorlesung 330132 Einführung in soziologische, ernährungs- und pflegewissenschaftliche Grundlagen des Alterns Voraussetzung.
Interessenten zu dieser Lehrveranstaltung können im Anmeldezeitraum einen Datensatz "anlegen".
Eine Vormerkung bzw. Anmeldung/Platzzuteilung kann nur erfolgen, wenn die Voraussetzung erfüllt ist.

Registration/Deregistration

Note: The time of your registration within the registration period has no effect on the allocation of places (no first come, first served).

Details

max. 40 participants
Language: German

Lecturers

Classes (iCal) - next class is marked with N

  • Thursday 30.04. 09:45 - 11:15 UZA2 Hörsaal 4 (Raum 2Z221) 2.OG
  • Wednesday 27.05. 08:00 - 13:00 UZA2 Hörsaal 4 (Raum 2Z221) 2.OG
  • Thursday 28.05. 08:00 - 13:00 UZA2 Hörsaal 5 (Raum 2Z202) 2.OG
  • Wednesday 03.06. 09:45 - 13:00 UZA2 Hörsaal 5 (Raum 2Z202) 2.OG
  • Thursday 04.06. 08:00 - 13:00 UZA2 Hörsaal 4 (Raum 2Z221) 2.OG
  • Wednesday 17.06. 08:00 - 13:00 UZA2 Hörsaal 4 (Raum 2Z221) 2.OG

Information

Aims, contents and method of the course

Discussions on the interations of diet and aging particularly the impact of the diet on age related metabolic changes: Elaboration of the link between aging and the diet based on specific questions/cases; Identification of risk nutrients for the elderly population

Assessment and permitted materials

Presentations (60%) and discussion (40%)

Minimum requirements and assessment criteria

Presentations (60%) and discussion (40%); at least 60% of total points in order to pass the course

Examination topics

Based on lectures and following discussions by the students

Reading list

Will be uploaded from the students to the learning platform before their presentations

Association in the course directory

Last modified: Sa 02.04.2022 00:27