Universität Wien

340003 UE Reading Comprehension and Text Production: German (2017S)

4.00 ECTS (2.00 SWS), SPL 34 - Translationswissenschaft
Continuous assessment of course work

Registration/Deregistration

Note: The time of your registration within the registration period has no effect on the allocation of places (no first come, first served).

Details

max. 30 participants
Language: German

Lecturers

Classes (iCal) - next class is marked with N

  • Wednesday 08.03. 11:00 - 12:30 Seminarraum 9 ZfT Philippovichgasse 11, 2.OG
  • Wednesday 15.03. 11:00 - 12:30 Seminarraum 9 ZfT Philippovichgasse 11, 2.OG
  • Wednesday 22.03. 11:00 - 12:30 Seminarraum 9 ZfT Philippovichgasse 11, 2.OG
  • Wednesday 29.03. 11:00 - 12:30 Seminarraum 9 ZfT Philippovichgasse 11, 2.OG
  • Wednesday 05.04. 11:00 - 12:30 Seminarraum 9 ZfT Philippovichgasse 11, 2.OG
  • Wednesday 03.05. 11:00 - 12:30 Seminarraum 9 ZfT Philippovichgasse 11, 2.OG
  • Wednesday 10.05. 11:00 - 12:30 Seminarraum 9 ZfT Philippovichgasse 11, 2.OG
  • Wednesday 17.05. 11:00 - 12:30 Seminarraum 9 ZfT Philippovichgasse 11, 2.OG
  • Wednesday 24.05. 11:00 - 12:30 Seminarraum 9 ZfT Philippovichgasse 11, 2.OG
  • Wednesday 31.05. 11:00 - 12:30 Seminarraum 9 ZfT Philippovichgasse 11, 2.OG
  • Wednesday 07.06. 11:00 - 12:30 Seminarraum 9 ZfT Philippovichgasse 11, 2.OG
  • Wednesday 14.06. 11:00 - 12:30 Seminarraum 9 ZfT Philippovichgasse 11, 2.OG
  • Wednesday 21.06. 11:00 - 12:30 Seminarraum 9 ZfT Philippovichgasse 11, 2.OG
  • Wednesday 28.06. 11:00 - 12:30 Seminarraum 9 ZfT Philippovichgasse 11, 2.OG

Information

Aims, contents and method of the course

Analyse verschiedener Textsorten und ihrer spezifischen Merkmale anhand konkreter Kriterien und Textbeispiele. Bearbeitung verschiedener Texte. Erarbeitung von Redemitteln und Techniken zur Produktion eigener Texte. Vertiefung und Ausdifferenzierung des lexikalischen Wissens.
Verbesserung der Lese- und Schreibkompetenz (Textkompetenz) auf Niveau C1/C2.

Assessment and permitted materials

Glossare (10%), Verfassen einer Restaurantkritik (10%), schriftlicher Zwischentest (35 %), schriftlicher Abschlusstest (45%)

Minimum requirements and assessment criteria

60% der Leistungen müssen positiv absolviert werden.

Examination topics

Arbeit mit authentischen Texten (Medien, Literatur, Gebrauchstexte), Textproduktion in Einzel-, Partner- und Gruppenarbeiten. Gemeinsames Korrigieren.

Reading list

Wird in der Lehrveranstaltung bekannt gegeben.
Sämtliche for die LV relevanten Materialien sind auf der Lernplattform Moodle verfügbar.

Association in the course directory

Last modified: Mo 07.09.2020 15:45