Universität Wien

350015 PLV BW1VII - PC with Preventive Orientation (2013S)

2.00 ECTS (2.00 SWS), SPL 35 - Sportwissenschaft
Continuous assessment of course work

Registration/Deregistration

Note: The time of your registration within the registration period has no effect on the allocation of places (no first come, first served).

Details

max. 30 participants
Language: German

Lecturers

Classes (iCal) - next class is marked with N

  • Thursday 07.03. 11:00 - 12:30 ZSU - USZ I, Hörsaal 3 EG
  • Thursday 14.03. 11:00 - 12:30 ZSU - USZ I, Hörsaal 3 EG
  • Thursday 21.03. 11:00 - 12:30 ZSU - USZ I, Hörsaal 3 EG
  • Thursday 11.04. 11:00 - 12:30 ZSU - USZ I, Hörsaal 3 EG
  • Thursday 18.04. 11:00 - 12:30 ZSU - USZ I, Hörsaal 3 EG
  • Thursday 25.04. 11:00 - 12:30 ZSU - USZ I, Hörsaal 3 EG
  • Thursday 02.05. 11:00 - 12:30 ZSU - USZ I, Hörsaal 3 EG
  • Thursday 16.05. 11:00 - 12:30 ZSU - USZ I, Hörsaal 3 EG
  • Thursday 23.05. 11:00 - 12:30 ZSU - USZ I, Hörsaal 3 EG
  • Thursday 06.06. 11:00 - 12:30 ZSU - USZ I, Hörsaal 3 EG
  • Thursday 13.06. 11:00 - 12:30 ZSU - USZ I, Hörsaal 3 EG
  • Thursday 20.06. 11:00 - 12:30 ZSU - USZ I, Hörsaal 3 EG
  • Thursday 27.06. 11:00 - 12:30 ZSU - USZ I, Hörsaal 3 EG

Information

Aims, contents and method of the course

Assessment and permitted materials

Minimum requirements and assessment criteria

Die Studierenden sollen nach Absolvierung des Seminars in der Lage sein, Grundsätze der Ernährungsphysiologie für ihren Beruf ableiten sowie die Sinnhaftigkeit, Möglichkeit und Notwendigkeit der Nahrungszufur und Zusatzernährung im Sport kritisch betrachten zu können. Weiters soll denTeilnehmerInnen der Umgang mit anthropometrischen Messmethoden zur Beurteilung des Körpergewichts (von Sportler/innen) sowohl in der Theorie als auch in der Praxis näher gebracht und in diesem Zusammenhang ein Basiswissen hinsichtlich sinnvoller Maßnahmen zur Körpergewichtsreduktion vermittelt werden.

Examination topics

Reading list


Association in the course directory

BW1VII

Last modified: Mo 07.09.2020 15:46