Universität Wien

270032 VO Food Chemistry (2017W)

für Studierende im Bachelor (Chemiker und Lehramt / Unterrichtsfach Chemie)

3.00 ECTS (2.00 SWS), SPL 27 - Chemie

Details

max. 380 participants
Language: German

Examination dates

Lecturers

Classes (iCal) - next class is marked with N

Do, 11:30-13:00 im Audi Max, Gymnasiumstraße 50
Die Vorlesung startet erst am 12. Oktober!
Der Termin am 14.12. entfällt!

Thursday 12.10. 11:30 - 13:00 Audimax Zentrum für Translationswissenschaft, Gymnasiumstraße 50
Thursday 19.10. 11:30 - 13:00 Audimax Zentrum für Translationswissenschaft, Gymnasiumstraße 50
Thursday 09.11. 11:30 - 13:00 Audimax Zentrum für Translationswissenschaft, Gymnasiumstraße 50
Thursday 16.11. 11:30 - 13:00 Audimax Zentrum für Translationswissenschaft, Gymnasiumstraße 50
Thursday 23.11. 11:30 - 13:00 Audimax Zentrum für Translationswissenschaft, Gymnasiumstraße 50
Thursday 30.11. 11:30 - 13:00 Audimax Zentrum für Translationswissenschaft, Gymnasiumstraße 50
Thursday 07.12. 11:30 - 13:00 Audimax Zentrum für Translationswissenschaft, Gymnasiumstraße 50
Thursday 11.01. 11:30 - 13:00 Audimax Zentrum für Translationswissenschaft, Gymnasiumstraße 50
Thursday 18.01. 11:30 - 13:00 Audimax Zentrum für Translationswissenschaft, Gymnasiumstraße 50
Thursday 25.01. 11:30 - 13:00 Audimax Zentrum für Translationswissenschaft, Gymnasiumstraße 50

Information

Aims, contents and method of the course

Elective field of concentration.
Giving a survey on important nutrients, vitamins, enzymes and minerals as well as additives and residual substances of vegetable and animal sources with regard to occurrence, chemical properties, modifications and versatility, focussing on the importance for human nutrition and health.

Assessment and permitted materials

Schriftliche Prüfung aus Multiple Choice Fragen und offenen Fragen, keine Hilfsmittel

Minimum requirements and assessment criteria

Introduction to food chemistry: Carbohydrates, lipids, proteins; enzymes, minerals, vitamins, additives, residuals.

Examination topics

Evaluation: written examination

Reading list

W. Baltes: Lebensmittelchemie, Lehrbuch der Lebensmittelchemie, Springer Verlag 2001
Belitz, Grosch, Schieberle: Lehrbuch der Lebensmittelchemie, Springer-Verlag 2004

Association in the course directory

2LA-Ch 53, Modul Lebensmittelchemie, UF CH 08;

Last modified: Mo 07.09.2020 15:41