270032 VO Food Chemistry (2017W)
für Studierende im Bachelor (Chemiker und Lehramt / Unterrichtsfach Chemie)
Labels
Details
max. 380 participants
Language: German
Examination dates
Lecturers
Classes (iCal) - next class is marked with N
Do, 11:30-13:00 im Audi Max, Gymnasiumstraße 50
Die Vorlesung startet erst am 12. Oktober!
Der Termin am 14.12. entfällt!
- Thursday 12.10. 11:30 - 13:00 Audimax Zentrum für Translationswissenschaft, Gymnasiumstraße 50
- Thursday 19.10. 11:30 - 13:00 Audimax Zentrum für Translationswissenschaft, Gymnasiumstraße 50
- Thursday 09.11. 11:30 - 13:00 Audimax Zentrum für Translationswissenschaft, Gymnasiumstraße 50
- Thursday 16.11. 11:30 - 13:00 Audimax Zentrum für Translationswissenschaft, Gymnasiumstraße 50
- Thursday 23.11. 11:30 - 13:00 Audimax Zentrum für Translationswissenschaft, Gymnasiumstraße 50
- Thursday 30.11. 11:30 - 13:00 Audimax Zentrum für Translationswissenschaft, Gymnasiumstraße 50
- Thursday 07.12. 11:30 - 13:00 Audimax Zentrum für Translationswissenschaft, Gymnasiumstraße 50
- Thursday 11.01. 11:30 - 13:00 Audimax Zentrum für Translationswissenschaft, Gymnasiumstraße 50
- Thursday 18.01. 11:30 - 13:00 Audimax Zentrum für Translationswissenschaft, Gymnasiumstraße 50
- Thursday 25.01. 11:30 - 13:00 Audimax Zentrum für Translationswissenschaft, Gymnasiumstraße 50
Information
Aims, contents and method of the course
Assessment and permitted materials
Schriftliche Prüfung aus Multiple Choice Fragen und offenen Fragen, keine Hilfsmittel
Minimum requirements and assessment criteria
Introduction to food chemistry: Carbohydrates, lipids, proteins; enzymes, minerals, vitamins, additives, residuals.
Examination topics
Evaluation: written examination
Reading list
W. Baltes: Lebensmittelchemie, Lehrbuch der Lebensmittelchemie, Springer Verlag 2001
Belitz, Grosch, Schieberle: Lehrbuch der Lebensmittelchemie, Springer-Verlag 2004
Belitz, Grosch, Schieberle: Lehrbuch der Lebensmittelchemie, Springer-Verlag 2004
Association in the course directory
2LA-Ch 53, Modul Lebensmittelchemie, UF CH 08;
Last modified: Mo 07.09.2020 15:41
Giving a survey on important nutrients, vitamins, enzymes and minerals as well as additives and residual substances of vegetable and animal sources with regard to occurrence, chemical properties, modifications and versatility, focussing on the importance for human nutrition and health.