270032 VO Food Chemistry (2019W)
für Studierende im Bachelor (Chemiker und Lehramt / Unterrichtsfach Chemie)
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Details
Language: German
Examination dates
Tuesday
04.02.2020
15:00 - 17:00
Joseph-Loschmidt-Hörsaal Chemie EG Währinger Straße 42
Wednesday
03.06.2020
Tuesday
16.06.2020
Tuesday
14.07.2020
Tuesday
11.08.2020
Tuesday
08.09.2020
Friday
20.11.2020
Lecturers
Classes (iCal) - next class is marked with N
Tuesday
01.10.
09:45 - 11:15
Audimax Zentrum für Translationswissenschaft, Gymnasiumstraße 50
Tuesday
08.10.
09:45 - 11:15
Audimax Zentrum für Translationswissenschaft, Gymnasiumstraße 50
Tuesday
15.10.
09:45 - 11:15
Audimax Zentrum für Translationswissenschaft, Gymnasiumstraße 50
Tuesday
22.10.
09:45 - 11:15
Audimax Zentrum für Translationswissenschaft, Gymnasiumstraße 50
Tuesday
29.10.
09:45 - 11:15
Audimax Zentrum für Translationswissenschaft, Gymnasiumstraße 50
Tuesday
05.11.
09:45 - 11:15
Audimax Zentrum für Translationswissenschaft, Gymnasiumstraße 50
Tuesday
12.11.
09:45 - 11:15
Audimax Zentrum für Translationswissenschaft, Gymnasiumstraße 50
Tuesday
19.11.
09:45 - 11:15
Audimax Zentrum für Translationswissenschaft, Gymnasiumstraße 50
Tuesday
26.11.
09:45 - 11:15
Audimax Zentrum für Translationswissenschaft, Gymnasiumstraße 50
Tuesday
03.12.
09:45 - 11:15
Audimax Zentrum für Translationswissenschaft, Gymnasiumstraße 50
Tuesday
10.12.
09:45 - 11:15
Audimax Zentrum für Translationswissenschaft, Gymnasiumstraße 50
Tuesday
07.01.
09:45 - 11:15
Audimax Zentrum für Translationswissenschaft, Gymnasiumstraße 50
Tuesday
14.01.
09:45 - 11:15
Audimax Zentrum für Translationswissenschaft, Gymnasiumstraße 50
Tuesday
21.01.
09:45 - 11:15
Audimax Zentrum für Translationswissenschaft, Gymnasiumstraße 50
Tuesday
28.01.
09:45 - 11:15
Audimax Zentrum für Translationswissenschaft, Gymnasiumstraße 50
Information
Aims, contents and method of the course
Assessment and permitted materials
Minimum requirements and assessment criteria
Introduction to food chemistry: Carbohydrates, lipids, proteins; enzymes, minerals, vitamins, additives, residuals.
Examination topics
Evaluation: written examination
Reading list
W. Baltes: Lebensmittelchemie, Lehrbuch der Lebensmittelchemie,
Belitz, Grosch, Schieberle: Lehrbuch der Lebensmittelchemie,
Belitz, Grosch, Schieberle: Lehrbuch der Lebensmittelchemie,
Association in the course directory
2LA-Ch 53, UF CH 08, BA CH 19
Last modified: We 18.11.2020 11:48
Giving a survey on important nutrients, vitamins, enzymes and minerals as well as additives and residual substances of vegetable and animal sources with regard to occurrence, chemical properties, modifications and versatility, focussing on the importance for human nutrition and health.