Universität Wien

270010 VO Basics of Food Toxicology (2015W)

1.50 ECTS (1.00 SWS), SPL 27 - Chemie

Details

max. 150 participants
Language: German, English

Examination dates

Lecturers

Classes

MI wtl von 07.10.2015 bis 27.01.2016, 15.15-16.00
Ort: Joseph-Loschmidt-Hörsaal (Hörsaal II), Chemie EG Währinger Straße 42


Information

Aims, contents and method of the course

Fremdstoffmetabolismus, Grundprinzipien der Sicherheitsbewertung, toxikologisch relevante Stoffe in Lebensmitteln: genotoxische Pflanzeninhaltsstoffe, endokrine Disruptoren, Kontaminanten natürlichen Ursprungs, Kontaminanten aus Verarbeitungsprozessen

Assessment and permitted materials

Prüfung: schriftlich

Minimum requirements and assessment criteria

Examination topics

Reading list


Association in the course directory

LC-1, LCH II-1

Last modified: Mo 07.09.2020 15:41