Universität Wien

270194 UE Practical course on food toxicology (2019S)

5.00 ECTS (5.00 SWS), SPL 27 - Chemie
Continuous assessment of course work

Registration/Deregistration

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Details

max. 12 participants
Language: German

Lecturers

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Vorbesprechung am 1.3. von 13-15 Uhr im Seminarraum 1
Anwesenheitspflicht!
Falls Sie auf der Warteliste landen, kommen Sie bitte trotzdem! Wir können evtl. einen zweiten Kurs anbieten.

Kurs 2: 28.03.-29.03.2019
Kurs 1: 01.04.-12.04.2019

  • Friday 01.03. 13:00 - 15:00 Seminarraum 1 Analytische Chemie 2.OG Boltzmanngasse 1 (Kickoff Class)
  • Tuesday 19.03. 09:00 - 12:00 Seminarraum 4 Institut Physikalische Chemie HP Währinger Straße 42
  • Tuesday 02.04. 09:00 - 12:00 Seminarraum 4 Institut Physikalische Chemie HP Währinger Straße 42

Information

Aims, contents and method of the course

Untersuchungen zur Bioaktivität/ Toxikologie von Lebensmittelinhaltsstoffen mit modernen biochemischen/ molekularbiologischen Methoden wie Zellkultur, Mikroskopie, Western Blot, Comet Assay, Enzym Assays, quantitative RT-PCR etc.

Assessment and permitted materials

Praktische Arbeit (30%), Protokolle (30%), Abschlussprüfung (40%)

Minimum requirements and assessment criteria

Practical education of students on the investigation of foodstuffs

Examination topics

Evaluation of the practical work and protocol.

Reading list


Association in the course directory

LC-3, LCH II-3, LMC-C1, LMC C1

Last modified: Sa 08.07.2023 00:21